27 Ekim 2010 Çarşamba

İstanbul Ligi 3. hafta


Yine oynayamadığım 3. hafta maçında ise takımın kondisyon olarak ne kadar iyi olduğu ortaya çıktı. Uzun süre Müşkülpesent Tospaa karşısında 2-1 mağlup götürdüğümüz maçı son on dakikada kopartarak 5-2 kazandık. Bu sayede iddiamızın sürdüğünü kanıtladık. Metin'in kafa golü haftanın golü olurken, Yasin'de haftanın karmasında yer aldı. Ben ise iki haftadır oynamıyor olmama rağmen hala gol krallığında ilk sıradayım.


NANKATSU 5 - 2 Müşkülpesent Tosbaa

Ligin ilk haftasında Dejavuspor’a adeta gol olup yağan, fakat geçen hafta Real Bosna karşısında gol dahi bulamayan Nankatsu ile ilk iki haftayı firesiz geçen Müşkülpesent Tosbaa, güzel bir futbol akşamında kozlarını paylaştı..


Maça iki takım da temkinli başladı ve defans güvenliğini elden bırakmadan, hızlı çıkışlarla gol aramaya çalıştı. İlk 15 dakikada iki ekip de gerek skor gerekse oyun olarak birbirlerine üstünlük kuramadı...


Nankatsu’da Yasin defanstan bindirmeleriyle, Müşkülpesent Tosbaa takımında ise Gürcan yaratıcı paslarıyla takımlarının hücum alanında en etkili isimleri olarak göze çarptılar. Golsüzlük ne zaman bozulacak diye merakla beklenirken, Yasin kendi yarı sahasından yaptığı orta şut karışımı vuruşla eşitliği bozan isim oldu. Müşkülpesent Tosbaa takımının cevabı gecikmedi ve Özer’in pasıyla hareketlenen ligin önemli golcülerinden Nedim’in plasesinde top ağlarla buluştu ve skora yeniden denge geldi. İlk yarının son dakikalarında Özer’in sert şutu direkten geri geldi ve ilk yarı 1-1 eşitlikle tamamlandı.


Turuncular ikinci yarıya etkili başlayan taraftı, ancak kaleci Haluk’u bir türlü geçemediler. Özellikle Haluk’ un, rakip santfor Soner’in vuruşunda, topu tam çizgide kontrol edişi, haftanın en iyi kurtarışlarından biriydi. İkinci yarının ortalarına doğru kontrolü ele alan Müşkülpesent Tosbaa takımında, Burak ve Volkan’ın şutlarında direkler gole izin vermedi. Ataklarına devam eden kırmızı siyahlı takım, sonunda aradığı golü, az önce direği geçemeyen Burak ile buldu. Bu golün hemen ardından gelişen Nankatsu atağında günün başarılı ismi Yasin’in ortasında Metin enfes kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu. Bu golden sonra Nankatsu takımı kontrolü eline aldı ve ikinci kaptan Yasin’in bireysel başvurulardan keşfettiği genç Ersin’in peş peşe attığı iki golle bir anda iki farklı öne geçti. Maçın son dakikalarında açılış golünü atan Yasin, kapanışı da yaparak skoru 5-2 ye getirdi ve maçın skorunu belirledi.


Geçen haftanın moral bozukluğuyla çıktığı maçta iki puanı cebine koyan ve rakibiyle puanları eşitleyen Nankatsu, üst sıralardan kolay kolay vazgeçmeyeceğini göstermiş oldu.


Nankatsu: Eren – Metin – Ferhat – Yasin – Hakan – Ersin – Soner

Müşkülpesent Tosbaa: Haluk – Oruç – Burak – Özer – Nedim – Gürkan


Sarı Kart: Metin (Nankatsu)


Goller: Ersin(2),Yasin(2),Metin / Burak,Nedim

Maçın Adamı: Yasin Erkol (Nankatsu)

Defanstaki hatasız oyununu, attığı iki gol ve yaptığı asistle süsleyen tecrübeli oyuncu, ekibini sırtlayan isim oldu. Nankatsu takımının iki kaptanından biri olan Yasin, bu takımın kurulmasında ve başarısında diğer kaptan Umut Köybaşı ile en büyük paya sahip. Kaptan, saha dışındaki başarısını saha içine de taşıdığı sürece takımının sıkıntıları minimuma inecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder